On aeg välja kuulutada selle kevade esietendus: 23. mail jõuab Genklubis publiku ette Taago Tubina lavastus "Hing kurgus"! Olgu ta nimetatud süütundesaagaks, sest peame oma väikeses ilmanurgas ka meie aru saama, et elame kõigist raskustest hoolimata rikaste riigis. Kasutame igapäevaselt asju, mille tootmiseks kulutatakse kuskil maailma nurgas määratul hulgal loodusvarasid ja odavat tööjõudu. Me viskame päevast päeva ära toitu, mis võiks päästa näljasurmast tuhandeid inimelusid. Me vingume hommikust õhtuni selle üle, et meie lemmikjogurti pakendit muudeti ja me ei leia seda kohe riiulilt üles. Kuidas edasi? Ja et süütunnet oleks vähem ja jõudu rohkem, siis lavastuse etendamiseks vajalik elektrienergia toodetakse etendajate endi poolt.
Lisaks uuslavastuse mängukordadele on Musta Kasti selle kevade kavas alles vaid käputäis etendusi: 29. aprillil on Tartus haruldane võimalus näha Peeter Volkonski lavastatud vembukat ja vaimukat "Carmenit" - pileteid on üsna vähe järel, kuid kui neelud algajate tsirkuseartistide ja ooperilauljate ponnistuste järele käivad (nagu paljudel), siis tasub Piletimaailma poole kiirustada! Samuti on üsna kasinalt pileteid jäänud viimastele sellekevadistele peksmistele: must komöödia "Peks mõisatallis" on tartlaste ees 5., 6. ja 7. mail. Ning nende kahe vahepeal teeb tsirkuserahvas koos "Ernesto küülikutega" väljasõidu Väike-Maarja ja Türi rahva juurde - etendused 2. ja 3. mail. Kerguse ja rõõmuga!
Südames on suur tänutunne: aitäh kõigile, kes tähistasid meiega Musta Kasti esimest suurt juubelit. Aitäh, kes käisid Kastiga baaris, etendustel, kontsertidel või soovisid niisama õnne. Aitäh südamest tulnud kingituste eest. On õnn olla koos! Birgit ja Jaanika käisid enne suurt pidu ka OPis, nende intervjuud saab siit järgi vaadata. Sünnipäevapeol esitlesime meie uhiuut heliplaati “Must Kast: KÜMME”. Plaat on kui ajakapsel, kuhu on talletatud parimad palad 10 tegutsemisaasta jooksul loodud lauludest. Kellel veel CD-d pole, see teadku, et seda on võimalik soetada enne meie etenduste algust piletimüügist või siis kirjutades info[ät]teatermustkast.ee. Kel plaat juba on, see leiab lubatud laulusõnad siit. Hurraa!  

MUSTA KASTI UUDISKIRI

🇬🇧 Want to know more about this theatre in Tartu?  🇬🇧

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---